Mida minister Ossinovski haigekassa juhi valimisel rääkimata jättis? (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa nõukogu valis täna uue juhi.
Haigekassa nõukogu valis täna uue juhi. Foto: Liis Treimann

Kui eelmisel nädalal luhtus viimasel minutil haigekassa uue juhi konkurss, siis põhjendas töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski puudustega dokumentides. Konkursi luhtumise tegelik põhjus tehti avalikuks täna.

«Tegelikult ei olnud küsimus kandidaatide puudulikes dokumentides,» selgitas töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinosvki, miks eelmisel nädalal jäi haigekassa uus juht ootamatult valimata.

Ossinovski sõnul tekkis toona nõukogul kahtlus, et kõiki haigekassa juhi konkursi tingimusi ei ole täidetud nii, et oleks võimalik «juriidiliselt lõplikult korrektselt otsuseid langetada». Haigekassa põhikirja järgi peavad kandidaadid olema leitud avalikul konkursil.

«See tähendab, et haigekassa põhikiri ei võimalda ühtegi teist viisi kandidaatide leidmiseks peale avaliku konkursi,» ütles minister. Ta lisas, et kui vajalikke kandidaate vajalikul hulgal konkursil ei ole, siis ainus viis on konkurss tühistada ja kuulutada välja uus. «Üks kahest kandidaadist, kes oli nõukogu ees nii täna kui ka eelmine kord, konkursi tähtajaks oma dokumente ei esitanud,» selgitas Ossinovski.

Ta lisas, et juriidiliste tõlgenduste järgi oleks nõukogu võinud eelmisel nädalal hääletamiseni jõuda. «Aga me otsustasime seda riski mitte võtta ja teha kõik 100-protsendiliselt juriidiliselt korrektselt,» ütles minister. Ta kinnitas, et erinevalt meedias öeldust ei olnud tegu Rain Laanega.

Haigekassa nõukogu ees käis täna ka endine ravimifirma Astra Zeneca juht Mart Levo, kes praegu töötab ravimitootjate loodud Ravimite Ehtsuse Kontrolli Sihtasutuse juhina.

Lisaks avalikule konkursile otsis haigekassale uut juhti ka personalifirma Fontes, kes pöördus mitme Eesti tippjuhi poole otse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles