Vangi löönud valvurid pääsesid süüdimõistmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaks kinnipeetava löömises süüdistatud Tallinna vangla valvurit pääsesid Harju maakohtu reedese otsusega süüdimõistmisest, kuid peavad siiski tegema ühiskondlikult kasulikku tööd.

Kohus lõpetas 25-aastase Juri ja temast viis aastat vanema Tallinna vangla järelvalveosakonna endise valvuri süüasja, kuna puudus avalik menetlushuvi. Küll aga peavad mehed süüasja lõpetamise järel tegema poole aasta vältel 100 tundi ühiskohtlikult kasulikku tööd, samuti hüvitama menetluskulud.

Eeluurimisel kogutud andmetel panid Tallinna vanglas järelevalveosakonna valvurina töötanud 25-aastane Juri ja temast viis aastat vanem Sergei kuriteo toime mullu 28. märtsi hommikul, kui teostasid kinnipeetavate kambri läbiotsimist. Selleks suunati üks kinnipeetav lukustatud vaheruumi, kus ta aga omavoliliselt uksevõre vahelt läbi ronis.

Uurimisandmetel ajas kinnipeetava allumatus valvurid vihaseks ning üks neist lõi oma üleoleku näitamiseks vangile põlvega kõhtu, teine aga käega kõhtu, tekitades kannatanule valu. Kuna selline vägivald polnud kinnipeetava suhtes põhjendatud, sattusid valvurid kriminaaluurimise alla. Kohtueelse menetluse lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur neile süüdistuse võimuliialduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles