Toll avastas septembris ligi 400 000 salasigaretti

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide tolliametnike avastatud salasigarettidest..
Näide tolliametnike avastatud salasigarettidest.. Foto: Maksu- ja tolliamet.

Möödunud kuul konfiskeeris tollikontroll ligi 400 000 salasigaretti, ühest sõidukist leiti ligi veerand miljonit keelatud sigaretti.

2. septembril leidsid Põhja maksu- ja tollikeskuse (MTK) tollikontrolli osakonna liikuvkontrollitalituse töötajad Tallinna Vanasadama piirkonnas teostatud sõidukite kütuse ja kaubakontrolli käigus sõidukist Mercedes-Benz muu kauba tagant 248 120 käitlemiseks keelatud sigaretti.

Samast autost avastati 72 pudelit käitlemiseks keelatud alkohoolseid jooke ja 40 Venegra tabletti.

Juhtum anti üle Maksu- ja Tolliameti (MTA) uurimisosakonnale kriminaalmenetluse alustamiseks.

3. septembril kontrollisid Lõuna MTK tollikontrolli osakonna liikuvkontrollitalituse töötajad riskianalüüsile toetudes Tartu linna keskturu vahetus läheduses sõidukit Ford ning avastasid 48 000 Venemaa maksumärkidega sigaretti ja 9 liitrit alkoholilõhnalist vedelikku.

Juhtumi asjus alustati väärteomenetlus, sigaretid ja alkohol peeti kinni.

6. septembril kontrollisid Põhja MTK tollikontrolli osakonna töötajad Tallinna Vanasadama B-terminalis laevale suunduvat sõiduautot, millest leiti 20 000 Valgevene maksumärkidega sigaretti.

Juhtumi asjus alustati väärteomenetlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles