Toobal: rahvusringhäälingule tuleb tellida tasakaalu-uuringud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhääling
Rahvusringhääling Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusringhäälingu nõukokku valitud riigikogu liikme Priit Toobali arvates peaks nõukogu rahvusringhäälingu tasakaalustamiseks tellima teaduslikud tasakaalu-uuringud, mis peale poliitilise vaatleks ka regionaalset ja soolist tasakaalu programmides.

Toobali sõnul peab rahvusringhääling Eesti meedia lipulaevana pakkuma kvaliteetset, tasakaalustatud ja usaldusväärset informatsiooni. «See pole lihtne ülesanne, sest meedia sisus on vajalik saavutada nii regionaalne, poliitiline kui ka sooline tasakaal,» sõnas ta.

«Selleks tuleb rahvusringhäälingu programmide kohta tellida tasakaalu-uuringud, mis mõõdaks lisaks märkimiste arvudele ka käsitletava aine väärtustamist,» arvas Toobal. Ta meenutas, et Meedius OÜ poolt Tallinna linna tellimusel hiljuti läbi viidud kolm tasakaalu-uuringut tuvastasid muuhulgas ka rahvusringhäälingu äärmusliku poliitilise tasakaalustamatuse.

Toobal arvas, et rahvusringhäälingu nõukogul tuleks uuringuid laiendada ning peale poliitilise tasakaalu hakata mõõtma ka regionaalset ja soolist tasakaalu rahvusringhäälingu kõikides programmides. Tema hinnangul annaks teaduslikul alusel läbi viidud tasakaalu-uuringud nõukogule kindla aluse vajalike juhtimisotsuste tegemiseks.

«Ringhäälingu juhid ei saa endist viisi enam meedia tasakaalustamatusest vaikida ega ka endale vastu rinda lüües kinnitada, et kõik on niigi kõige paremas tasakaalus,» kritiseeris ta.

«Ka juba pikemat aega käsitletud teemat – rahvusringhäälingu uue maja ehitust – peame analüüsima eelkõige seisukohast, kas ja kuidas tõstaks see hiigelinvesteering rahvusringhäälingu teenuste kvaliteeti, sh aitaks kaasa selle sisu tasakaalustamisele,» lisas Toobal.

«Mul on hea meel võimaluse üle osaleda avalik-õigusliku meedia juhtimises,» ütles Toobal ja lisas: «Kindlasti ei ole siin tarvis ainult karmi kriitikat, vaid asjalikku ja tihedat koostööd kõikide parlamendierakondade esindajate ning nõukokku kuuluvate spetsialistide vahel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles