Medvedev õnnitles Obamat

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev saatis täna telegrammiga oma õnnitlused äsja uueks Ameerika Ühendriikide presidendiks valitud Barack Obamale.

 

Kremli pressiteenistuse teatel kutsus Medvedev peatset kolleegi üles alustama omavahel konstruktiivset dialoogi vastastikkuse usalduse baasil ja teineteise huvisid arvesse võttes, vahendas AFP.

«Venemaa on veendunud vajaduses koostöö järk-järgulises arendamises meie riikide vahel, mitte ainult laiemas globaalse agenda küsimusteringis, vaid ka tegelikus edasiliikumises kahepoolsete suhete kõigis valdkondades,» märgitakse telegrammis.

«Siia on kogunenud tõeline positiivne potentsiaal, kuid me peame tegema veel enam oma maade rahvaste nimel, et tugevdada rahvusvahelist rahu ja julgeolekut,» lisas Medvedev.

Venemaa riigipea pidas alles täna lõuna ajal föderaalassamblee saadikutele oma esimese aastakõne olukorrast riigis ning süüdistas selles muu hulgas teravalt just USA valitsust üleilmse finantskriisi põhjustamises ja Gruusia sõja vallandamises. Lisaks kritiseeris ta ka Washingtoni toetust NATO laienemisele Ida-Euroopas.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles