Norra justiitsminister: Eesti kurjategijad ei ole meil probleemiks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Norra justiitsminister Knut Storberget kinnitas Eesti kolleegile Kristen Michalile saadetud kirjas, et Eesti kurjategijad ei ole Norras probleemiks ning koostöö meie jõustruktuuridega toimib suurepäraselt.

Mai alguses jahmatas Eesti avalikkust uudis, et Skandinaavia politsei nõuab Balti kurjategijate pärast Schengeni leppe muutmist. Kogu segadus sai alguse kirjast, mille Põhjamaade Politseiametiühingute Liit saatis Norra justiitsministrile ning mille eesmärk oli juhtida tähelepanu Läti ja Leedu politsei rahastamisprobleemidele.

Väidetavalt on nendes riikides politsei eelarvet kärbitud kohati suisa poole võrra ning ametiühingud kardavad, et kuritegevus hakkab selle tagajärjel kasvama ja see avaldab omakorda mõju ka Skandinaavia riikide julgeolekule, kuna inimeste liikumine Schengeni viisaruumis on vaba.

Norra justiitsminister Knut Storberget saatis nüüd, ligi paar kuud hiljem Kristen Michalile kirja, milles mainis, et kuulis eestlasi tabanud murest.

Storbergeti kinnitusel on Norra vanglates väga vähe eestlasi ja ta rõhutas, et Eesti kurjategijad ei ole Norras probleemiks.

Mis aga puutub Schengeni režiimi muutmise ettepanekusse, siis ministri hinnangul ei oleks see kindlasti hea lahendus piiriülese kuritegevuse vähendamiseks, vaid pigem just vastupidi – liikmesriikide jõustruktuurid peaksid senisest veelgi rohkem koostööd tegema. Seega ei ole Balti riikide piirikontrolli kehtestamine tema kinnitusel üldse teemaks.

Storberget avaldas heameelt, et Norra politseiraportite kohaselt toimib koostöö Eestiga suurepäraselt.

Samuti õnnitles ta Michalit justiitsministriks saamise puhul ning kutsus teda Norrat külastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles