Tallinna TV on peagi nähtav kõikjal Eestis

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna televisiooni uks.
Tallinna televisiooni uks. Foto: Priit Simson

Kultuuriminister allkirjastas käskkirja, millega andis sihtasutusele Tallinna Televisioon tegevusloa vaba juurdepääsuga televisiooniteenuse üleriigiliseks osutamiseks.

Sihtasutus Tallinna Televisioon oli ainus soovija, kes esitas avalikul konkursil taotluse, teatas kultuuriministeerium.

Kultuuriminister Rein Langi hinnangul on Tallinna TV väärt, et terve Eesti saaks osa sellest, kuidas Tallinn maksumaksja raha kasutab.

Tallinna TV peatoimetaja Mart Ummelase sõnul on tegemist uudisega, mida telekanal on kaua oodanud.

«Loodame, et meie sügisprogramm viib meid Eesti kolme-nelja vaadatuima kanali hulka,» lisas Ummelas. «Ühtlasi osutab see otsus, et Tallinna Televisiooni tehtud investeering on ennast õigustanud.»

Loa tingimuste kohaselt peab Tallinna Televisioon edastama eestikeelset televisiooniprogrammi vähemalt 14 tundi ööpäevas ja vähemalt 98 tundi nädalas.

Programmis peab olema lisaks Tallinna linna elu kajastavatele saadetele ka noorte- ja lastesaateid ning dokumentaal- ja mängufilme, kusjuures iga kuu peab edastama vähemalt tunni ulatuses Eesti Filmi sihtasutuse või Kultuurkapitali toel tehtud filme, mis on valminud viimase viie aasta jooksul.

Lisaks Tallinna TV-le on vabalevis veel ETV, ETV2, Kanal 2 ning TV3.

Tegevusluba kehtib kolm aastat, kuni 2014. a juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles