ETV plaanib Rootsi levimist

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa
Eesti Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa Foto: Artur Sadovski

ERRi esindajad peavad praegu läbirääkimisi, et rahvusringhäälingu teleprogramm jõuaks kaabeloperaatorite vahendusel Rootsi teleekraanidele.

Rahvusringhäälingu juhi Margus Allikmaa sõnul on kõik alles läbirääkimimiste järgus ning kindlat ajakava veel paigas pole.

«Kõik on alles läbirääkimiste faasis. Initsiatiiv on tulnud Rootsi kaabeloperaatoritelt,» sõnas Allikmaa kommentaariks.

«Oleme andnud UBOSile õiguse meid Rootsis esindada ja pidada läbirääkimisi kümne Rootsi kaabeloperaatoriga. Varem esindas meid sellistes küsimustes EBU, aga nüüd on igal riigil oma esindusorganisatsioon,» rääkis Allikmaa. UBOS on Rootsi ringhäälinguorganisatsioonide liit, mis esindab teleorganisatsioone läbirääkimistes kaabeloperaatoritega.

Ta lisas, et ees seisavad veel väga pikad ja keerulised läbirääkimised ning kooskõlastuste protseduur. Enne nende lõppu ei ole midagi selge ega kindel.

Asja komplitseerib fakt, et ERR saab anda õiguse ainult omatoodangu edastamiseks, samas koosneb kanalite programm nii omasaadetest kui ka sisseostetud filmidest-sarjadest. Viimaste õigused aga kuuluvad nende tootjatele.

Veel kolmapäeval polnud Allikmaa Rootsi-suunal tegutsemisega kursis. «Mingit plaani spetsiaalselt Rootsis levima hakata meil pole,» vastas Allikmaa esmakordselt küsimusest kuuldes.

«See on meie juristide mängumaa ja ilmselt pole nad jõudnud veel juhatust ja mind informeerida. Juristidel on volitus väljastada litsentse kaablioperaatoritele ja teistele operaatoritele, kes soovivad levitada meie programme,» selgitas ta hiljem samal päeval.

Allikmaa kinnitas, et ERR on võimalikult laiast levikust igati huvitatud. «Juba praegu levivad meie omatoodetud saated kõikjal üle maakera, kus on internet,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles