Rektor: EBSi Helsingi filiaal on Soomes hästi vastu võetud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EBS Tallinnas.
EBS Tallinnas. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Möödunud nädalal teatas rahvusvaheline ülikool Estonian Business School (EBS), et avab sügisel Helsingis filiaali.

Sellega seoses kajastas nii Eesti kui ka Soome meedia Soome haridusministeeriumi kommentaari, mille kohaselt suhtuks ministeerium EBSi Helsingi filiaali justkui kõhklevalt. EBSi rektor Peeter Kross kinnitab aga, et muretsemiseks pole põhjust.

Krossi sõnul on igati loomulik, et haridusametnik tunneb muret ja vastutust oma valdkonna arengute pärast, kuid selleks puudub antud juhul põhjus. «EBS on saanud Soome haridusministeeriumilt kirjaliku vastuse, et meie Helsingi filiaali tegevus on kooskõlas Soome riigi seadustega. Seega ei pea ükski Helsingis õppiv EBSi tudeng selle õiguslikkuses kahtlema,» rääkis Kross.

Soome haridusametnik Marjatta Lidqvist märkis ajalehele Helsinkin Sanomat antud intervjuus, et ainult Soome ülikooliseaduses nimetatud ülikoolidest saab Soome ülikooli kraadi. «Haridus võib olla päris korralik, kuid üliõpilasel on tähtis aru saada, et sellisest õppeasutusest ei saa Soome kõrgharidust,» rääkis Lidqvist EBSist.

Krossi sõnul on ametniku märkus igati õige ning EBSi lõpetajad saavadki Eesti ülikooli diplomi ja peavad soovi korral taotlema oma välismaise kõrgharidusdiplomi tunnustamist Soomes. Eriti puudutab see neid, kes soovivad asuda tööle Soome avalikku sektorisse. «EBSi diplomi tunnustamine Soomes ei ole aga mingi probleem, kuna Eesti ülikoolide akrediteeritud õppeprogrammide läbimisel saadud diplomid on Soomes takistusteta tunnustatavad,» kinnitas Kross.

Möödunud reedel, 17. juunil toimus Helsingis EBSi Helsingi filiaali tutvustav infopäev, millest võttis osa ligi 50 tudengikandidaati. Krossi sõnul on sügisel kavas alustada esimese 25-liikmelise kaugõpperühmaga rahvusvahelise ärijuhtimise erialal, kuna aga huvilisi on oodatust oluliselt rohkem, võib päevakorrale tulla ka kahe paralleelgrupi käivitamine.

EBS jätkab ingliskeelse rahvusvahelise ärijuhtimise eriala õpetamist ka Tallinnas, kuhu oodatakse sel aastal umbes 40-50 uut Soome tudengit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles