Politsei võtab autojuhid teravdatud tähelepanu alla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioon.
Politseioperatsioon. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Jaaniperioodil kontrollib politsei tavapärasest intensiivsemalt sõidukijuhtide kainust ja piirkiirusest kinnipidamist.

Kuna eelnevate suvede kogemus näitab, et jaanipäevaperioodil istub tavapärasest rohkem autojuhte napsisena autorooli, pannes oma käitumisega suurde ohtu kaasliiklejad, viib politsei üle Eesti lähipäevadel läbi politseioperatsioone «Kõik puhuvad».

Kõrgendatud tähelepanu alla võetakse ka teed, kus tavapäraselt kipuvad sõidukijuhid piirkiirust ületama.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüdi sõnul paneb politsei pühade ajal liiklusjärelevalvele suurt rõhku.«Meie tegevus on ennekõike ennetav ja rikkumisi tõkestav. Vajadusel jagame soovitusi ja hoiatame liiklejaid, kui rikkumised on väiksemad,» sõnas ta.

Peadirektori sõnul on siiski ka rikkumisi, mille suhtes on politsei täiesti sallimatu ja karistused täie karmusega. «Need on alkoholi pruukimine sõiduki juhtimisel ja meeletu kihutamine,» kinnitas Küüt.

Eelmisel aasta tabas politsei jaanipäevaperioodil üle 150 alkoholi tarvitanud sõidukijuhi. Käesoleva aasta esimese viie kuu jooksul tabati kokku 2826 alkoholi tarvitanud juhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles