IRL-i peasekretär: Lukase väljaütlemised üllatavad

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine haridusminister Tõnis Lukas on üks neist, kes pole oma erakonnaga rahul.
Endine haridusminister Tõnis Lukas on üks neist, kes pole oma erakonnaga rahul. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretäri Priit Sibula kinnitusel ei tulnud talle uue partei loomise plaan üllatusena, küll aga Tõnis Lukase osa selles.

Küsimusele, kas uue partei moodustamise plaan tuli teile üllatusena, vastas IRL-i peasekretär Priit Sibul, et kui rääkida konkreetselt erakonna aseesimehest Tõnis Lukasest, siis selles mõttes kindlasti.

«Tõnis (Lukas) on erakonna aseesimehena pälvinud erakonnaliikmete toetuse ja fraktsiooniliikmete toetuse, kui ta valiti keskkonnakomisjoni esimeheks, ja kui nii kõrgel positsioonil olev inimene räägib, et ta tahab uut erakonda rajada, siis see on ikka üllatav,» tõdes ta.

Sibula kinnitusel on erakonnas alati olnud väga demokraatlikud arutelud, aga nendel teemadel ei ole keegi sellises kontekstis initsiatiivi näidanud. «On keeruline seda kommenteerida, miks Tõnis (Lukas- toim) seda nii teeb,» lisas ta.

Oma süüd IRL-i  võimalikus lagunemises Sibul ei näe. Mehe sõnul on ta nii värske peasekretär, et pole veel jõudnud kõigiga suhelda. «Aga et viimase paari nädalaga olen ma midagi suurt teinud või tegemata jätnud, seda ma küll ei taha kinnitada,» lisas ta.

Küsimusele, kas tema eelkäija (Ken-Marti Vaher) hoiatas teda, et tal tuleb hakata tegelema partei lagunemise probleemi lahendamisega, vastas Sibul - «Ma olen erakonna staažikas liige ja eks ma tean seda.».

Peasekretäri sõnul on kurb, et neid teemasid ei ole sellisel kujul arutatud. «Aga üks erakond ei saa inimestele kätt ette panna, kui inimesed lähevad kusagile mujale oma väljundit otsima,» lisas ta.

Teemal, kas uue erakonna loomine ka teoks saab, ei tahtnud IRL-i peasekretär spekuleerida, kuid möönis, et see tundub talle vähetõenäoline.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles