Eesti kirikutes mälestati Norra hukkunuid

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK peapiiskop Andres Põder
EELK peapiiskop Andres Põder Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänasel jumalateenistusel Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus ja teistes EELK kirikutes mälestati Norra tragöödia ohvreid ja palvetati ohvrite lähedaste ning kogu rahva eest.

«Kohutav kuritegu Oslos ja Utoya suvelaagris kõneleb kurjuse jätkuvast kohalolust kaasaja maailmas, isegi seal, kus  rahvas on  teinud eeskuju andvalt palju inimeste turvalise ja õnneliku elu nimel,» ütles peapiiskop Andres Põder. «Kohkumuse ja kurbusega võtsime vastu teate tragöödiast  Norras - maal, kus on jätkunud hoolivust ka teiste rahvaste vastu  ja millega Eesti kirikul ja kristlastel on tihedad sidemed.»

Peapiiskop lisas, et nad on sel raskel tunnil oma mõtetes ja eestpalvetes norralastega, jagades ühist usku armastuse ja headuse võitu Jeesuse Kristuse läbi, «kes on kõrvaldanud surma ning on evangeeliumi kaudu ja toonud valge ette elu ja kadumatuse».

«Avaldan Teile, Norra kirikule ja Norra rahvale Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ja  isiklikult enda nimel sügavat kaastunnet. Hoidku Jumala armukäed hukkunuid ja nende omakseid,» lisas Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles