Naist peksnud antifašist süüdistab Eestit

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine Vahtkond.
Öine Vahtkond. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Naise peksmise eest kriminaalkorras karistatud Öise Vahtkonna aktivist ja antifašist Andrei Andronov ning tema mõttekaaslased süüdistavad Eesti politseid poliitilises arreteerimises.

Kremli-meelne portaal Baltija.eu teatas, et Venemaa Kaasmaalaste Koordinatsiooninõukogu tegevdirektor Hollandis ja Liikumise Natsismita Maailm nõukogu liige Grigori Pasternak esitas Eesti suursaatkonnale järelepärimise Öise Vahtkonna aktivisti Andrei Andronovi kinnipidamise kohta, vahendab ERR Uudised.

Portaal nimetas aktivisti kinnipidamist antifašistide-vastase operatsiooni alguseks ja seostas seda Andronovi kuulumisega eelseisva Sinimäe piketi orgkomiteesse – enda väitel vastutab Andronov selle meediasuhete eest ning suhtles seepärast samal päeval Venemaa telekanaliga Russia Today, mida ta peab enda kinnipidamise tegelikuks põhjuseks.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Martin Luige ütles ERRi uudisteportaalile, et politsei pidas Andronovi 25. juulil kinni, kuna ta oli mõistetud süüdi oma naise korduvas peksmises ning kuulutatud kohtuotsuse mittetäitmise eest tagaotsitavaks.

«Süüdimõistetu Andronovi taotlusel asendas Harju maakohus teisipäeval seni tasumata rahalise karistuse 162 tunni üldkasuliku töö tegemise kohustusega ja vabastas ta vahi alt,» märkis Luige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles