Nestor: partnerlussuhe on Michali ettepanekutest kõige arusaadavam vorm

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuse liikme Eiki Nestori sõnul oleks SDE jaoks Michali ettepanekutest kõige arusaadavam vorm partnerlussuhte seadus.

«Meie jaoks oleks kõige eelistatum seadus, mis võimaldab nendel inimestel, kes elavad koos paaridena, registreerida oma kooselu nii, et ei oleks perekonnaseaduse tähenduses perekond,» ütles Nestor ERR Uudistele.

Mis puutub samasooliste partnerlusse, siis nendele peaksid Nestori sõnul sellisel juhul kehtima samasugused seadused nagu eri soost paaridele.

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson meenutas, et endine justiitsminister Rein Lang tegeles samuti mitteabielulise kooselu õigusliku reguleerimise küsimustega, kuid ei jõudnud sellega üksmeele puudumise tõttu parlamendini.

Simsoni isiklik arvamus on, et samasooliste partnerluse puhul saaks neile anda kõik vajalikud õigused, mis neil täna puuduvad, kooselu abieluga võrdsustamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles