Kundas põlev laohoone kukkus kokku

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kundas põles jälle jäätmehoidla.
Kundas põles jälle jäätmehoidla. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kundas asuva ettevõtte laohoones põleb umbes 2500 tonni ladustatud olmeprahti ja hoone varises kokku kella 13.39 paiku. Päästeamet hoiatab, et põlengupaigalt tõusev suits on inimestele ohtlik, mistõttu tasub sealkandis jääda siseruumidesse ning uksed-aknad kinni hoida.

4. augustil kell 12.29 teatati häirekeskusele tulekahjust Kunda linnas Tööstuse tänava laohoones. Kohale saadeti kaheksa päästeautot, operatiivkorrapidaja, regiooni korrapidaja, regiooni korrapidaja abi ning kaks kiirabiautot. Sündmuskohal on 24 päästetöötajat.

Hoone mõõtmetega 100 korda 20 meetrit varises kokku kella 13.39 paiku, kustutustööd jätkuvad. Kohale  toimetati täiendavat päästetehnikat (olmekonteiner, kaks pumbajaama).

Päästeamet palub elanikel sündmuskohta vältida, sest magistraalliinid on paigutatud üle tee.

Vett võetakse Kunda jõest. Sündmuskohale on tellitud kolm redelautot Narvast, Tallinnast ning Rakverest, mis võimaldavad kustutada kõrgemalt, kuna hoone ülejäänud püstiseisev osa on varisemisohtlik. Päästetööjuhi hinnangul võtab tulekahju kustutamine vähemalt 24 tundi.

Praegusel hetkel tõuseb hoonest musta paksu suitsu, mis liigub Viru-Nigula poole. Põleb olmekütus (RDF on purustatud ja kokku pressitud plast, papp jm orgaanilised jäätmed) ja joone keskmine osa oli varem maha lammutatud.

Laohoonest levivas suitsus sisalduvate keemiliste ühendite hulk ja kontsentratsioon on selline, et suitsuga kokkupuudet tuleks vältida lastel, rasedatel, eakatel ja kroonilisi haigusi põdevatel inimestel (nt astmaatikutel).

Kuni tulekahju lõpliku kustutamiseni soovitab päästeamet neil inimestel ohupiirkonnas ehk Kundas ja lähiümbruskonnas liikumist vältida, jääda siseruumidesse ning sulgeda uksed ja aknad. Haigussümptomite ägenedes tuleb nõu küsida meedikutelt.

Tulekahjust teavitati keskkonnainspektsiooni.

Samas laohoones oli põleng ka juuni lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles