Pärnu autojuhid ei pelga halva ilmaga sõita turvavööta

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka tagaistmel peab laps olema turvavööga kinnitatud.
Ka tagaistmel peab laps olema turvavööga kinnitatud. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu politsei tuvastas täna 32 turvavööta sõitjat, nende hulgas oli 28 sõidukijuhti ning neli kaasreisijat, neljal juhul piirduti protokolli koostamise asemel kirjaliku hoiatusega.

Täna kella 12-14 toimus Pärnu linnas politseioperatsioon, mille käigus pöörati tähelepanu turvavöö kasutamisele, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkomissar Imre Veber sõnas, et kahjuks peab ikka ja jälle tõdema, et  endiselt tunduvad liiklejad kasutama turvavööd vaid politsei jaoks.

Veber toonitas, et arvestades praeguseid ilmastiku- ja teeolusid on selline suhtumine äärmiselt vastutustundetu.

Ta tõi välja sellegi, et kui inimene on esialgu hoolimatu enda elu ja tervise suhtes, siis peaks nad ikkagi mõtlema pisut laiemalt tagajärgedele.

«Ravikulud, töölt eemal viibitud aeg - kõige selle peale hakatakse mõtlema alles liiga hilja. Ma usun küll, et ka selliste pealtnäha n-ö. pisiasjadega peab arvestama,» lisas Veber.

Sõidukijuhti saab turvavöö mittekasutamisel karistada kuni 3000 ja sõitjat kuni 600-kroonise rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles