Politsei tabas Lääne-Virumaal 177 km/h kihutanud juhi

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Möödunud reedel pidasid politseinikud Lääne-Virumaal kinni sõiduauto BMW, mille kiirus oli lubatust pea kaks korda suurem.

5. augustil fikseerisid politseiametnikud Sämi-Sonda-Kiviõli teel sõiduauto BMW X6 sõidukiiruseks 177 km/h, mis on 87 km/h suurem enim lubatust, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Sõidukit juhtis kaine 37-aastane Tõnu, kes tunnistas oma liigset kiirustamist sihtkohta jõudmiseks.

«Ilmselgelt ei ole taolise kiiruseületamise juures võimalik ootamatu takistuse juures õigeaegselt reageerida. Näiteks kui keegi oleks kõrvalteelt peateele pööranud, siis juhil oleks olnud väga raske hinnata, millise kiirusega sõiduk peateel liigub ning sellistel juhtudel on õnnetused paratamatud,» kommenteeris juhtumit Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar.

Ta lisas, et  kahjuks on selliste kiiruste juures ellujäämise tõenäosus väga väike. «Kurb on, et jätkuvalt on liikluses isikuid, kes ei hooli ei iseendast ega teistest. Kõigil on vaid üks elu ja sellele tuleks enne rooliistumist mõelda,» ütles Ottokar.

Uus liiklusseadus näeb ette eraldi karistuse juhul, kui juht ületab lubatud sõidukiirust rohkem kui 60 km/h. Seadusandja on sellist kiiruseületamist võrdsustanud joobes juhtimisega, karistuse määr on kuni 300 trahviühikut ehk 1200 eurot. Alkoholi piirmäära ületanud isikute suhtes on võimalik rakendada juhtimisõiguse äravõtmist kuni 12 kuud, kuid eelpool nimetatud kiiruseületamise eest on võimalik juhtimisõigusest ilma jääda kuni 24 kuuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles