President: siseturvalisust tuleb kindlamaks muuta iga päev

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Peeter Langovits

President Toomas Hendrik Ilves ütles eilset kaitseministeeriumis toimunud tulistamist kommenteerides, et siseturvalisust tuleb hoida ja kindlamaks muuta iga päev.

«See tähendab politsei ja piirivalve, päästeameti, kiirabi tugevdamist, ka neile tublidele inimestele riigi poolt vajalikku kindlustunnet andes,» sõnas ta BNSi küsimustele vastates.

Ilves avaldas lootust, et uurimine annab vastuse, miks Karen Drambjan seda tegi.

«See on nii mõistetamatu, et oletamisest ei ole mingit kasu,» sõnas ta.

President kinnitas, et Eesti vajab valmisolekut erinevateks ohuolukordadeks.

«Ka, ja ehk isegi rõhutatult, riigiasutustes, mis on ju osa riigi võimust ning just seetõttu võivad erinevate motiividega kurjategijatele osutuda sihtmärgiks,» sõnas ta.

Ilves tõstis eilse päeva puhul esile kaitseministeeriumi töötajaid rahulikkuse ja organiseerituse eest, mida nad kriitilistel tundidel ilmutasid.

«Ning otse loomulikult kuuluvad minu ja meie kõigi tänusõnad politsei eriüksusele, K-komandole, kelle mehed astusid tulevahetusse kurjategijaga ja lahendasid olukorra. Nagu me nüüd teame, siis kahest politseiametnikust ei läinud ju kuulid mööda,» selgitas ta.

Neljapäeva pärastlõunal tungis 1954. aastal sündinud Eesti kodanik Karen Drambjan relvastatuna kaitseministeeriumi hoonesse ja avas seal tule. Prokuratuur kinnitas, et Drambjan sai surma politseinikega puhkenud tulevahetuse käigus. Üks politseinikest sai tulevahetuses väiksemaid kriimustusi, rohkem vigastatuid ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles