Mikser: Laaril on sarnast varemgi juhtunud

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseri sõnul on Mart Laari puhul Eesti poliitikas varemgi juhtunud, et ta saab ise teada, mida mõtleb, alles siis, kui kuuleb, mida ütleb.

«Ministriametit pidava inimese puhul peaks selline sündroom kindlasti ettevaatlikuks tegema,» sõnas Mikser.

Sotside juht tõstis samas esile, et politsei tegutses kaitseministeeriumi pantvangikriisis kiiresti ja professionaalselt ning ründaja hukkumine oli ilmselt paratamatu.

«Samas on kõrge poliitiku soov sellega kelkida õigusriigis äärmiselt jäme eetiline vääratus,» lisas ta.

Kaitseminister Mart Laar saatis Eesti Päevalehe teatel pärast kaitseministeeriumis toimunud tulistamist Eesti Üliõpilaste Seltsi siselisti kirja, milles ta lubas, et «Eesti riigi ründajad lastakse maha ja seda garanteerin ma ka edaspidiseks.»

11. augusti pärastlõunal tungis 1954. aastal sündinud Eesti kodanik Karen Drambjan relvastatuna kaitseministeeriumi hoonesse ja avas seal tule. Prokuratuur kinnitas, et Drambjan sai surma politseinikega puhkenud tulevahetuse käigus. Üks politseinikest sai tulevahetuses väiksemaid kriimustusi, rohkem vigastatuid ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles