Kohtus valetamine tõi roolijoodikule karmima karistuse

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Narva piiripunktis joobes autojuhtimiselt tabatud mees hakkas kohtuistungil süüdistusi tagasi lükkama ning väitma, et roolis oli tema kaaslane. Kohus karmistas valetamise eest liiklusrikkujale taotletud karistust.

Möödunud pühapäeva õhtul pidasid piirivalvurid Narva maanteepiiripunktis kinni sõiduauto, mille roolis oli alkoholijoobes 52-aastane mees. Kohtla-Järvelt pärit mees oli koos naiskaaslasega Venemaale suundumas. Mees anti menetlustoimingute tegemiseks politseile üle.

«Andmete kontrollimisel selgus, et mehel on olnud ka varasemalt olnud politseiga kokkupuuteid. Teda on nii väärteo- kui ka kriminaalkorras karistatud alkoholijoobes sõiduki juhtimise eest, määratud trahvid on kõik tasumata,» ütles Narva politseijaoskonna juht Sergei Andrejev.

Esmaspäeval toimus Narva kohtumajas istung, kus mees hakkas tagasi lükkama süüdistusi tema alkoholijoobes olekus sõidukijuhtimise kohta. Mees väitis kohtunikule, et roolis oli hoopis tema naiskaaslane.

Narva politseijaoskonna kohtuväline menetleja taotles roolijoodikule aresti. Kohus rahuldas politsei taotluse, määrates liiklusrikkujale valetamise eest karmima karistuse - lisaks 20 päevale arestile otsustati talt juhtimisõigus 7 kuuks ära võtta.

«Näha on, et leebemad karistused nagu hoiatamine ja rahatrahv mõju ei avalda, nüüd tuli paratamatult rakendada karmimaid meetmeid,» kommenteeris Andrejev kohtuotsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles