Riik broneeris sillaehituseks 50 muhulase maatükid

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talu Muhumaal.
Talu Muhumaal. Foto: Raigo Pajula

Riik broneeris Muhus ligi 50 valdavalt eramaad, kust võiks kunagi joosta läbipääs mandrit Muhust eraldavale sillale.

«Broneeringud kehtestati üldplaneeringuga mõni aeg tagasi, maanteeamet oli eelnevalt esitanud vastavad taotlused,» lausus Muhu valla maa- ja planeeringuosakonna juhataja Pille Heero ajalehele Meie Maa.

Kuna seni pole ühtki sillatrassi välja praagitud, otsustaski riik reserveerida ligi 50 krunti kolme kavandatava sillatrassi läbipääsutee alal.

Pille Heero sõnul on maabroneeringud tekitanud osades muhulastes ka vastumeelt ning nii on laekunud valda mitmeid avaldusi reserveeringute ülevaatamiseks.

«Mõned avaldused on tehtud, kui on soovitud broneeritud maatükkidele näiteks elamuid ehitada,» osutas Pille Heero. «Inimesed, kellele maatükid kuuluvad, on mures, et mis saab edasi ja mida teha. Kuid see ei selgu ilmselt enne, kui on selge konkreetne sillatrass. Siis peaks olema ka selge kas saadakse asendusmaad või kompensatsiooni.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles