Pähklised kotletid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pähklised kotletid
Pähklised kotletid Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

30 min

320 kcal

500 g sea-või kodust hakkliha

3 sl soolapähkleid, hakitud

3 varretäit rohelist sibulat, hakitud

pöidlaküünepikkune jupp värsket ingverit, riivitud

soovi korral 1 sidruni riivitud koor

½ dl sojakastet (võib ka ilma) selle asemel kasuta maitse järgi soola

1 sl mett või heledat (või vahtra-) siirupit

tsipake tsillihelbeid või jahvatatud tsillipulbrit

soovi korral 2 sl hakitud lehtpeterselli või värsket korandrit

1-2 sl taimeõli

Serveerimiseks värsket slatit, burgerikukleid, tsillikastet vi hapukoort, tomativiile (kuid võid serveerida ka riis või vähese seesamiseemneõliga maitsestatud munanuudlitega.

Sega hakkliha pähklite, sibula, ingveri, sidrunikoore, 1-2 sl sojakastme, enamuse mee, tsilli ja maitserohelisega. Maitsesta vajadusel soola ning pipraga. Vormi 4-6-eks kotletiks ja hoia 30 minutit külmikus toidukile all tahenemas. Prae 2-3 mõlemalt poolt pruunikaks ning küpseta siis ahjus kuni 10 minutit. Võid ka pannil lõpuni praadida. Hia fooliumi all soojas ja tahenemas. Sega ülejäänud soja ja mesi ning määri sellega kuumi kotlette pealt. Serveeri näiteks koduse burgeriõhtusöögina. Või salatipadjal ning portsukese kartulipüreega.

Hüva nõu: Kotlette saad ka enne küpsetamist sügavkülmutada, lao pätside vahele küpsetuspaberitükk ning tõsta kotletid teineteise peale karpi. Enne praadimist lase 12 tundi külmikus “sulada”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles