Õpilased toetavad õpetajate palgatõusu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) toetab Facebookis toimuvat kampaaniat «Õpetajale vääriline palk».

«Fakt, et õpetajad on alatasustatud, on juba ammu kõigile teada ning sellest on räägitud küll ja küll, kuid reaalsete tegudeni pole keegi õieti jõudnudki,» sõnas õpilasliidu esimees Kuldar Rosenberg. «Just praegu on võimalus otsustajatel sel teemal midagi ära teha.»

EÕL leiab, et õpetajate palku peaks suurendama, et head õpetajad ei siirduks teistele ametikohtadele ja noored õpetajad oleksid motiveeritud õpetaja ametit pidama.

Samuti näeb õpilasliit praegu probleemina õpetajate suurt bürokraatlikku töökoormust, mis raskendab individuaalset lähenemist õpilastele ning uute ja huvitavate meetodite kasutusele võtmist. See aga soodustab kuiva faktipõhist õppeprotsessi, mis vähendab tugevalt õpilaste motivatsiooni õppida, leiab liit.

Rosenbergi sõnul on õpetajate toetuseks algatatud kampaania tänuväärne. «Kampaania kutsub üles demokraatia peamisele alustalale – rahva hääle kuuldavõtmisele. On ilmselgelt näha, et ühiskond seisab selles küsimuses õpetajate poolel,» rääkis ta.

EÕL on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. EÕEL on suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 100 000 õpilase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles