Mees päästis eaka naabri vingu käest

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Täna saab päästeametilt elupäästja III klassi medali mees, kes aitas oma eaka ja haige naabrinaise põlevast korterist välja.

10. jaanuaril peale südaööd said päästjad väljakutse korteritulekahjule Kohtla-Järvel. Tulekahju avastasid naabrid Nail ja Svetlana Beljalov, kes tundsid trepikojast korterisse imbuvat suitsulõhna, hetke pärast kostus kõrvalkorterist ka suitsuanduri häiresignaal.

Trepikojas nägi Nail, kuidas naaberkorteri ukse vahelt tuleb paksu suitsu. Teades, et seal elab eakas haige naisterahvas, sisenes ta kiiresti põlevasse korterisse. Käsikaudu kobades leidis ta naise suitsu seest üles ja tõi korterist välja. Ta aitas vingu sisse hinganud eaka proua oma korterisse diivanile ja kutsus kiirabi.

Mees sisenes uuesti naabri korterisse ja kustutas abikaasa abiga seal põlenud madratsi. Kohale jõudnud päästjatel jäi üle vaid põlenud madrats välja visata ja ruumid tuulutada.
Nail päästis oma kiire ja ennastsalgava tegutsemisega inimese elu.

Siseminister Ken-Marti Vaher ja päästeameti peadirektor Kalev Timberg annavad täna Eesti organiseeritud tuletõrje aastapäeva puhul üle elupäästja medalid ja päästeteenistuse aumärgid. Päästeteenistuse Elupäästja Medali saavad tänavu kokku 23 elupäästjat, nende seas neli eraisikut ja kaks politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles