Rohelised lükkasid uue juhatuse valimise edasi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestimaa Roheliste Erakond valis laupäeval uue volikogu, kuid erakonna uus juht jäi erakorralises üldkogus liikmete vähese osalemise tõttu valimata.

Roheliste erakonna esimene katse korraldada hommikul kell üksteist erakorraline üldkogu, kukkus läbi, sest kohal oli vaid kümmekond inimest ja kvoorumit ei saadud kokku, tund hiljem kutsuti kokku uus üldkogu ja kohal oli juba 25 rohelist, ka siis jäi esimees valimata, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Üldkogul valiti uus 30-liikmeline volikogu, mis peab looma uue visiooni ehk sõnastama need tegevused, millega erakond järgmistel aastatel põhiliselt tegelema hakkab, kinnitas volikogu liige Marek Strandberg.

«Erakonnal on 1500 liiget ja ma oletan, et tubli pooled on valmis maksma täna Eestis kõige kõrgemat erakonna liikmemaksu, milleks on 120 eurot aastas,» arvas Strandberg.

Kas liikmed on selleks valmis, selgub poolteise kuu jooksul, siis valitakse erakonnale ka uued juhtorganid ja esimees; Strandberg kinnitab, et tugeva ja karismaatilise juhi leidmine on erakonnale väga oluline, enda kohta ütleb ta, et ei looda juhi kandidaat olla, kandidaat aga ei pruugi tulla erakonna seest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles