TV3: kuulus fotograaf nõuab Kesknädalalt raha

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaader Reporter.ee videost

Ajaleht Kesknädal kasutas luba küsimata oma fotokollaažis maailmakuulsa fotograafi Jill Greenbergi fotot nutvast lapsest ning viimane kavatseb lehe vastu süüdistuse esitada.

Nutvate laste seeria, mis näitusena mitmetes maailma paigus väljas oli, pildistas Greenberg viis aastat tagasi, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Hiljuti kasutati fotot aga Kesknädala kodulehe bänneril, ilma et autorilt selleks luba oleks saadud.

Kesknädala peatoimetaja Urmi Reinde ütles uudistesaatele, et pole võimeline sel teemal vestlema. «Mina olen peatoimetaja ja panen lehe kokku tehniliselt. Olen 14 päeva sellega tegeletud ja teile ütlen ainult seda, et tänaseks on banner ära vahetatud ja rohkem ma seda ei kommenteeri,» rääkis Reinde ja süüdistas TV3 Kesknädala vastase meediarünnakuga samale lainele häälestumises.

Greenbergi abikaasa ja mänedžer Robert Green kinnitas, et ajaleht peab karistuse saama. «Ma arvan, et nad loodavad, et vabandamisest piisab. Esimene osa vestlusest saab olema, kui palju me neilt raha nõuame ja loodetavasti nad ütlevad jah,» rääkis ta.

Luba poleks Kesknädal pildi avaldamiseks niiehknaa saanud, kuna autor oli selle mõelnud näituse tarbeks. Green rõhutas, et jutt, nagu oleks foto internetist leitud ja seetõttu vabaks kasutamiseks, pole tõsiseltvõetav. Samas võivad blogipidajad fotot oma isiklikuks tarbeks kasutada ilma, et neid varguses süüdistataks, kuigi hea toon on ka siis autorilt luba küsida ja talle viidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles