Hispaanias tabati vargustelaine korraldanud eestlased

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benidorm.
Benidorm. Foto: SCANPIX

Hispaanias Benidormis tabas politsei kolm Eesti meest, keda kahtlustatakse viimase nelja kuu jooksul kuni 80 sissemurdmise korraldamises.

Eestist pärit vargajõuk, kellest kaks olid vennad, kasutas sissemurdmisteks eriti nutikat meetodit, muukides lukke spetsiaalseid tööriistu ja erioskusi kasutades, teatab Euro Weekly News.

Seetõttu oli politseil lihtsam sissemurdjate käekirja konkreetsete inimestega seostada. Vargad jäid politseile vahele, kui valmistusid varahommikul ühte baari sisse murdma.

Jõuk kasutas alati sama meetodit – kõigepealt võeti sissemurdmise koht vaatluse alla, jälgides inimeste liikumist ning hiljem murti sisse ajal, kui objekt oli tühi. Meeste saagiks langes nii raha, ehteid, arvuteid, mobiiltelefone kui parfüüme – kõike, millele nende arvates mingigi müügiväärtus oli. Lisaks kodudele murti sisse baaridesse, ühte kontorisse, lattu ja advokaadibüroosse.

Kolm vahistatut on politseile varasemast tuttavad, kuid ei täpsustatud, kas mehed on seadusi rikkunud Eestis või Hispaanias. Neile esitati süüdistus sissemurdmistes, dokumentide võltsimises ja nelja auto varguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles