Kuressaare loodab sponsori abil kassikolooniatest vabaneda

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: SCANPIX

Kuressaare linna heakorra järelevalvespetsialist Heino Vipp usub, et kevadeks on Kuressaares linnakasside probleem lahendatud ning seda tänu sponsori abile, kes loomade kastreerimist või steriliseerimist rahastab.

«Praegu on Kuressaares teada kolm sellist kohta, kus inimesed kasse toidavad,» ütles Heino Vipp Saarte Häälele, lisades, et kaks paika kolmest on nii-öelda suuremad kolooniad, kuid üldse peaks selliseid linnakasse kokku olema kolmekümne tuuris.

Vipi sõnul on plaanis praeguste kassiomanikega (jutt käib nendest kolmest suuremast kolooniast) sõlmida kokkulepe viia loomakesed kas steriliseerimisele või kastreerimisele, lisaks vaktsineerimisele ja kiibistamisele, ning pärast seda lastakse terved loomad linnaruumi tagasi.

Spetsialisti hinnangul on säärane asjakorraldus kassidele isegi parem kui turvakodusse viimine, sest ega turvakoduski kõiki kasse ellu jäeta.


Kuressaare linnaeelarvest kasside steriliseerimisele-kastreerimisele raha ei kulutata, sest leidus üks hea inimene, kes soovis olla sponsor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles