Vägistaja pandi kuueks aastaks vangi

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Harju maakohus mõistis täna kuueks aastaks vangi mullu suve lõpus Tallinnas vägistanud, varastanud ja röövinud mehe.

Kohtus süüdi mõistetud Jan Žbanovi (39) esimene tõendamist leidnud kuritegu toimus mullu 21. augustil, kui ta oma Tallinna korteris vägistas tuttava naise. Ühe tõendina sai politsei hiljem mehe korterist kätte naise aluspesu, mis maakohtu otsusega nüüd kannatanule tagastatakse.

Vägistamisele järgnenud nädala jooksul sooritas mees kaks vargust, misjärel ta 6. septembril trepikojas vägivalda kasutades üht naist röövis. Žbanovi viimaseks kuriteoks jäi 11. septembri õhtul Kadriorus lõbustusasutuses toimunud kallaletung, kui ta ühelt kannatanult laualt sülearvuti haaras ja minema jooksis.

Politsei tabas Žbanovi samal õhtul ja sellest ajast alates istub mees vahi all. Liitkaristusena kõikide kuritegude eest üheksa aastase vangistuse saanud Žbanovi vangistuse aeg väheneb automaatselt kolme aasta võrra, sest mees mõisteti süüdi lühimenetluse käigus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles