Juustune lillkapsasupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustune lillkapsasupp
Juustune lillkapsasupp Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

390 kcal

20 min

50 g võid

1 sibul

2–3 küüslauguküünt

1 suurem lillkapsas või 2 pakki külmutatud lillkapsaõisikuid

2 loorberilehte

1 dl vahukoort

1 sl (täistera)sinepit

150 g tugevamaitselist juustu, Cheddar vms

serveerimiseks musta leiba ja 1 dl hapukoort

soola-pipart

Kuumuta potis või ning lisa hakitud sibul ja purustatud küüslauk. Prae pehmeks, kuid ära pruunista. Keeda lillkapsaõisikud vees pehmeks ning sega kogu kraam loorberilehtede ja praesibula-küüslauguga. Kuumuta potitäis keema ning maitsesta musta pipra ja soolaga. Keeda 15–20 minutit ning eemalda siis loorberilehed. Püreesta supp saumikseriga või blenderis. Lisa vahukoor, sinep ja juust. Kuumuta keema ning eemalda tulelt. Rösti leivaviilud, kata need soovi korral riivjuustuga ja lase korraks grilli alt läbi. Serveerides sortsata supi peale hapukoort ning paku kõrvale röstleiba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles