Idamaine kalapala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idamaine kalapala
Idamaine kalapala Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

25 min

240 kcal

4 x 200 g forelli- või lõhefileed, aga sobib ka külmutatud valge lihaga kala

5 sl kuiva šerrit, vermutit või muud kanget kuiva alkohoolset jooki

0,5 tl seesamiseemneõli

2 sl sojakastet

1 suurem või 2 väikest sidrunit

2 küüslauguküünt

peotäis hakitud rohelist sibulat, lehtpeterselli või värsket koriandrit

serveerimiseks keedetud või aurutatud jasmiiniriisi

Sega omavahel alkohol, seesamiõli ja sojakaste. Võta neli lehte küpsetuspaberit ning lao iga lehe keskele kiht õhukesi sidruni- ja küüslauguviile. Laota peale nahata kalapala ja nirista igale portsule võrdne kogus kastet. Kui kasutad külmutatud kala, sulata sel jääkiht ümbert ning küpseta külmunud kalapala 5–10 minutit kauem. Mähi pakid kenasti pealt kinni ja küpseta 170-kraadises ahjus 15 minutit või auruta pakikesi auruahjus või -potis 10 minutit. Serveerimisel puista peale rohelist sibulat ning peterselli või koriandrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles