Paet: Gaddafi tabamine rahustab kogu piirkonda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muammar Gaddafi
Muammar Gaddafi Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet ütles, et Liibüa võimult tagandatud diktaatori Muammar Gaddafi tabamine aitab kindlasti kaasa kogu piirkonna stabiliseerimisele.

«Usun, et see kindlasti aitab kaasa kodusõja kiiremale lõppemisele Liibüas, kui ühe poole juht on tabatud, siis kindlasti see väga oluliselt, väga kiiresti pärsib tema toetajate edasist võitlusindu,» kommenteeris Paet ERR Uudistele.

«See omakorda võimaldaks võimalikult ruttu rahvusvahelisel üldsusel, eesotsas ÜROga, aga sealhulgas ka Euroopa Liidul alustada erinevate ülesehitus- ja tsiviilprogrammidega, et siis ikkagi Liibüa saaks jälle toimima,» lisas välisminister.

Paet sõnas, et Liibüa kodusõjast on otseselt mõjutatud ka kõik Liibüa naabrid, näiteks tuhandete põgenike näol, lisaks veel erinevate relvastatud jõukude üle piiri käimised ja veel immigratsioonisurve Euroopale.

«Kui tänapäeva maailmas on kuskil selline oluline vägivalla- või sõjakolle, siis selle mõju on selgelt laiem kui ainult see konkreetne vahetu naabrus, kui lähiajal tõepoolest õnnestuks see vägivald seal lõpetada ja rahvusvahelisel kogukonnal ÜROga eesotsas alustada ülesehitustegevusega, siis tal kindlasti on väga selge rahustav mõju sellele piirkonnale,» lausus Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles