Politseinikele altkäemaksu pakkuja sai tingimisi karistada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altkäemaks
Altkäemaks Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Viru maakohus tunnistas Jüri Jermolajevi (43) süüdi politseinikele altkäemaksu pakkumises ning mõistis talle karistuseks tingimisi vangistuse.

Viru maakohus tegi täna kokkuleppemenetluses otsuse, mõistes Jermolajevile karistuseks 1 aasta 6 kuud vangistust tingimisi 18-kuulisel katseajaga.

Samuti mõisteti Jermolajevilt välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud.

Süüdistuse järgi tuvastasid Ida prefektuuri politseinikud tänavu 9. mail Kohtla-Järvel autoroolis olnud Jermolajevil alkoholijoobeseisundi. Mehele tehti ettepanek minna politseiautosse, et toimetada ta Jõhvi politseijaoskonda, kinnitamaks alkoholijoobeseisundit alkomeetri abil.

Mõistes, et tal tuleb vastutada joobeseisundis auto juhtimise eest, tegi ta politseiautos patrullpolitseinikele ettepaneku mitte alustada väärteomenetlust, lubades neile raha, täpsustamata summat. Jermolajev jätkas raha pakkumist politseinikele ka pärast seda, kui need palusid selle pakkumine lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles