Ansip: naised pole madalama palga osas leplikumad

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Toomas Huik

Peamister Andrus Ansip ütles täna riigikogu ees kõneledes, et palgalõhega meeste ja naiste vahel tuleb Eestis tegeleda, kuid tema hinnangul pole naised madalama palga suhtes leplikumad kui mehed.

Sotsiaaldemokraat Marianne Mikko tõstis oma küsimuses peaministrile esile, et koolmeistriteks on lõviosas naisõpetajad ehk madal palk hoiab mehed õpetaja elukutsest eemal. Mikko soovis teada, kas Ansip näeb madala palga ja meesõpetajate puudumise vahel seost.

«Ju see tuleb ikkagi teatud ajaloolisest pärandist, et meil on koolides enamuses õpetajatest naisterahvad,» arvas Ansip. «Tahe saada suuremat palka on olemas nii meestel kui naistel. Ma ei arva, et naised kuidagi oleksid leplikumad madalama palga suhtes kui mehed.»

Ansip rõhutas samas, et meeste ja naiste vahel on väga suur palgalõhe ja selle probleemiga tuleb tegeleda.

«Aga ma ei arva seda, et tegemist oleks mingisuguse naiste vabatahtliku valikuga, diskrimineerimisega,» sõnas ta. «See on oludest lähtuv, suuresti ka sellest lähtuv, et naised jäävad lastega koju jms.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles