Keemiline kastreerimine laieneb ka naistele

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Justiitsminister Kristen Michal kinnitas täna riigikogu ees küsimustele vastates, et keemilise kastreerimise programm laieneb kõigile, kes on süüdi mõistetud seksuaalkuriteos.

Riigikogulane Igor Gräzin soovis justiitsministrilt teada, kas keemiline kastreerimine pole natuke sooliselt ühele poole kalduv, sest lähtub sellest, et mehed on pedofiilid ja tüdrukud ohvrid. Gräzin tõstis esile, et Inglismaal on suur ohvrite kategooria poisid, kes langevad keskealiste naisõpetajate ohvriks.

«See programm laieneb mõlemale soole, siin nagu soolist vahetegemist ei ole,» kinnitas minister Kristen Michal.

Michal toonitas samas, et tema pole eelnõu arutelu käigus kokku puutunud faktiga, et valdavalt on tegemist keskealiste õpetajate probleemiga.

«Eestis mul sellist informatsiooni ei ole. See programm tegelikult laieneb kõigile, kes on süüdi mõistetud seksuaalkuriteos, olenemata soost ja kõigest muust,» lisas ta.

Gräzin soovis teada saada seadagi, kas karistus pole pehmevõitu.

«Ütleme nii: miks vabatahtlik ja tablettidega, kui saaks olla kohustuslik ja tangidega?» küsis ta.

Michali kinnitusel räägitakse praegu sihtrühmast, kes on alla kaheks aastaks vangi mõistetud.

«Üldiselt muu maailma kogemus, kus seda sellisel viisil rakendatakse, näitab, et see annab paremaid tulemusi seksuaalkurjategijate tulevaste kuritegude ärahoidmisel kui lihtsalt vangistus,» sõnas Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles