Piraattarkvara kasutamine tõi firmajuhile kohtuasja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Narvas ootab kohtutee rekaamteenuseid pakkuva OÜ Artynova juhti Nataljat, kes uurimisandmetel võimaldas oma firma töötajatel kasutada ametiarvutites illegaalset tarkvara.

Politsei sai Artynovas toimuvale seaduserikkumisele jälile juba 2006. aasta jaanuari lõpus, kui läbiotsimisel avastati ettevõtte kolmest arvutis mitme litsentsita tarkvaraprogrammi kasutamine. Politsei tuvastas, et firma juht rikkus nii tarkvarakontsernide Microsoft Corporationi kui Corel Corporationi autoriõiguseid, kusjuures illegaalse tarkvara kasutamine oli kestnud ligi poolteist aastat.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai nii OÜ Artynova kui ka selle esindaja Natalja süüdistuse ebaseaduslikult reprodutseeritud arvutiprogrammi valdamises. Hiljem juriidiline isik siiski pääses kriminaaluurimise alt seoses süüteo aegumisega, kuid Nataljal tuleb peagi kohtu ette astuda.

Natalja süüasja hakkab arutama Viru maakohtu Narva kohtumaja, süüdimõistmisel ootab teda kuni kolmeaastane vangistus. Lisaks võib kohus temalt välja mõista Microsoft Corporationi ja Corel Corporationi tsiviilhagid ehk vastavalt 2207 ja 606 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles