Ansip vigastas rollerdades õlavarreluud

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansipil tuvastati laupäeval Tartu Ülikooli Kliinikumis õlavarreluu mõra.

Valitsuse pressiosakonnast öeldi Postimehele, et ülemöödunud reedel, vahetult enne lendu Hanoisse, sõitis peaminister Lillepi pargis klassikalise tehnika suusarolleritega.

Peaminister komistas väikesel kiirusel killustikukivi otsa ja põrutas õlga.

«Puulehti oli palju, kuid ühe koha peal olid ootamatult paekivikillustiku kivid, kiirus polnud suur - 12 või 13 km/h ehk praktiliselt midagi, kuid läksin tasakaalust välja ja komistasin,» rääkis Ansip Postimehele.

Pärast põrutust ei saanud Ansip kätt hästi tõsta ja valu ei taandunud nädala jooksul, mistõttu läks Ansip eile Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda kontrolli, kus tal tuvastati õlavarreluu mõra.

«Luu küljest on luutükk osaliselt lahti tõmmatud. Operatsiooni pole vaja, vigastus on fikseeritud. See oli diagnoosidest parim, sest kui kõõlused olnuks katki, tulnuks õlga lõigata ja kõõlused kinni õmmelda,» kirjeldas Ansip. «Kätt fikseerida või marliga kaela panna pole vaja.»

Nüüd ei tohi Ansip kuus nädalat käele koormust anda.

«Jalgrattaga sõita ei tohi, suusarolleritega samuti mitte - rulluisutada võiks, kuid rada on praegu märg,» kirjeldas ta võimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles