Joobes juhtide arv kasvas märgatavalt

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioon.
Politseioperatsioon. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Justiitsministeeriumi statistika järgi tabati selle aasta esimese kümne kuu jooksul 10 protsenti rohkem keskmises või raskes joobes juhte kui aasta varem.

Käesoleva aasta esimese kümne kuu jooksul on registreeritud kuritegude arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 14 protsenti väiksem. Kui 2010. aasta esimese kümne kuu jooksul registreeriti 41 257 kuritegu, siis tänavu 35 620.

Siiski ei ole olukord paranenud kõigi näitajate osas. Näiteks on 10 protsendi võrra kasvanud joobes juhtide arv, kes tabati roolist keskmises või raskes joobes ning keda seetõttu karistatakse kriminaalkorras.

Kui 2010. aastal registreeriti samal perioodil 2843 liikluskuritegu, siis tänavu pandi kirja 3138 juhtumit.

Liikluskuritegude arv kasvas ka eelmise ja üle-eelmise aasta esimese kümne kuu võrdluses. Siis oli tõus 5 protsenti. Samas, kui 2009. aasta esimese kümne kuu jooksul registreeriti 2715 liikluskuritegu, siis oli see arv võrreldes 2008. aastaga kahanenud 28 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles