Politseinike ründaja oli ohvritega varem rahulikult suhelnud

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kürsa
Tõnu Kürsa Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Noahoopidest vigastada saanud kaks politseinikku olid neid eile rünnanud mehega varemgi suhelnud ja ei osanud seetõttu rünnakut karta.

«Nad olid temaga varemgi vestelnud ja ta polnud siiani kunagi varem politseinike suhtes agressiivne olnud,» ütles viga saanud politseinike ülem, Valga politseijaoskonna juht Tõnu Kürsa.

See, et mees politseinikke ootamatult ründas, tuli neile seetõttu üllatusena. Sellega on seletatavad ka meeste haavad, mis õnneks ei ole siiski eluohtlikud. Ründaja tegi kahjutuks sündmuskohale jõudnud teine politseipatrull.

Kürsa sõnul on mõlemad viga saanud politseiametnikud kogenud töötajad. «Üle kümne aastase staažiga mehed, saanud hea töö eest kiita,» ütles Kürsa.

Ka viga saanud politseinike otsene ülem, Otepää konstaablijaoskonna vanem Jaanus Kokkonen iseloomustas rünnaku ohvriks langenud mehi eeskujulike töötajatena. «Mõlema mehega läheks ma igal ajal luurele ja igale poole. Head mehed,» ütles Kokkonen.

Kolmapäeval Otepääl toimunud intsidendis ründas 1948. aastal sündinud mees talle autoga järgnenud ja masinast väljunud politseinikke noaga. Üks politseinik sai kergemaid vigastusi käe piirkonda. Teisele politseinikule tekitas ründaja vigastusi keha piirkonda.

Politseinik oli sunnitud kasutama teenistusrelva ja ründaja sai kuulitabamusi jäsemete piirkonda. Mõlemad politseinikud vajasid kirurgilist abi. Neist ühe seisund on raske, kuid mitte eluohtlik.

Juhtumi üksikasjade väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlus karistusseadustiku mõrvakatset käsitleva paragrahvi alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles