Yana Toom: lasterikaste perede kampaaniatest poleks kasu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Peeter Langovits

Riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimehe Yana Toomi hinnangul mõistetakse Eestis paljulapselise pere ema tihti hukka, kuid suurtest kampaaniatest selliste perede väärustamiseks poleks tema hinnangul kasu.

Tallinna Ülikooli õppejõud Avo-Rein Tereping kirjutas kolmapäevases Postimehes, et riik võiks teha suuri kampaaniaid ka lasterikaste perede väärtustamiseks.

Tereping küsis oma artiklis, kus on iibeteemalised konverentsid, tulised diskussioonid, veebilehed, plakatikampaaniad? Meil on võimas «Erinevus rikastab» kampaania, samas kui iibeteema on riigi jätkusuutlikuse seisukohalt kaugelt kriitilisem.

«Ma olen kahevahel. Ühest küljest saan ma poliitikuna aru, et ilmselt oleks kampaaniaid vaja küll, teisest küljest paljulapselise emana kujutaksin ma ette oma reaktsiooni sellele kampaaniale,» rääkis Toom. «Reaktsioon oleks selline: andke parem see raha paljulapselistele peredele.»

Ta seletas, et kampaaniad maksavad tohutult palju, kuid suhtumine ei muutu üleöö.

«Meil mõistetakse paljulapseline ema tihti hukka. Sellega on raske hakkama saada ja sellest üle olla,» sõnas ta. «Kujutan ette, et emadele ei oleks kampaaniast suurt kasu midagi.»

Toom kirjeldas oma hiljutist kogemust, kui sai paar nädalat tagasi šhoki, kuuldes, et üks 14-lapseline suurpere oli kolinud Suurbritanniasse.

«Neliteist last, keda polnud Eesti riigile vaja, on ära sõitnud,» lausus Toom. «Kampaaniateks pole aega. Vaja on rahalist tuge. On vaja tõsta lastetoetust jne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles