Pealtnägija sai jälile kütusega äritsenud kiirabitöötajale

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi autojuht äritses bensiiniga.
Kiirabi autojuht äritses bensiiniga. Foto: Pealtnägija tehtud foto / Kaader Reporter.ee videost

Tallinnas Kristiine keskuse juures Alexela kütusetanklas märkas tähelepanelik linnakodanik veidrat pilti ning kahtlustas, et Põhja-Eesti regionaalhaigla kiirabiauto juht varastab kütust ja võib sellega äri teha.

Pealtnägija rääkis «Reporteri» uudistesaatele, et märkas 22. novembril, kuidas tanklasse tuli BMW, mille juht avas pagasiruumi, võttis välja kanistri ja jäi ootama. Siis saabus kohale kiirabiauto, mille juht oli tööriietes, läks makseterminali juurde, maksis ja läks auto juurde tagasi. Siis ulatas ta teisele mehele vooliku ja nad hakkasid omavahel juttu ajama. Paari minuti pärast kiirabiauto lahkus, BMW juht tankis aga edasi.

Tšekki ta ei võtnud ja pealtnägija tegi seda tema eest. Samuti pildistas ta toimunust mõned kaadrid. Tšekk näitas kaardi saldoks 13 974 eurot ja 63 senti, autosse ja kanistritesse tangiti aga vaid 70 liitrit diislit. «Nii suur krediit ei saa esiteks olla mitte ühelgi tavaisikul. Kui kiirabiauto tuleb siia ja annab kellelegi saja euro eest kütust, siis mina olen ka maksumaksja,» rääkis mees ja kinnitas, et nägi selgelt, et kiirabiautosse kütust ei tangitud. «Tundub, nagu mitte mingit kontrolli polegi,» ütles ta.

Kollane kiirabiauto kuulub Põhja-Eesti regionaalhaiglale, mille masinapargi eest vastutav Andres Harak ei hakanud juhtunut eitama, vaid tänas pealtnägijat info edastamise eest. «Oleme käivitanud ametkondliku juurdluse ning seejärel on selge, mis täpselt toimus,» ütles Harak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles