TV3: Sänna kultuurimõis palub talve üle elamiseks inimestelt küttepuid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sänna kultuurimõis.
Sänna kultuurimõis. Foto: Kaader TV3 videost

Võrumaal Rõuge vallas asuva Sänna kultuurimõisa juht on mures – kütmist ootavad paarkümmend ahju, aga puid ei ole ning neid palutakse tuua kohalikel inimestel.

Kultuurimõis on tegevust laiendades oma senistest ruumidest välja kasvanud ning muuhulgas on aktiivselt kasutusele võetud suur saal ja fuajee, mistõttu mõisa puuvaru sulab kiiremini kui kevadine lumi, vahendasid «Seitsmesed uudised».

«Ootame inimestelt väikest panust, et saaksime seda kultuurimõisa töös ja soojana hoida, inimesi vastu võtta ja avalikke üritusi korraldada. Ootame, et inimesed tooksid natuke puid,» ütles kultuurimõisa eestvedaja Hendrik Noor.

Ta rääkis, et ahje tuleb kütta lausa kaks korda päevas ja tavaliselt algabki tema tööpäev just selle ülesandega. Südatalvel võtab suure saali soojaks saamine aega 10-12 päeva, märkis Noor.

Rõuge vallavanem Tiit Toots ütles, et ka vallal pole sel aastal võimalik puude ostmiseks lisaraha anda, kuid kindlasti aidatakse kaasa info levitamisele kohalike seas. Külaelu on kultuurimõisa kahe tegutsemisaasta jooksul palju aktiivsemaks muutunud, tunnustas Toots.

Järgmisel aastal saab mõisa olukorra juba Euroopa Liidu rahaga paremaks muuta, kuid enne tuleb talv üle elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles