Stelmach: skandaali taga on FSB

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Stelmach.
Nikolai Stelmach. Foto: Peeter Langovits

Väidetavalt elamislubade äriga tegelev Nikolai Stelmach (IRL) peab enda tegevust - välisinvesteeringute toomist - äärmiselt patriootlikuks ning kahtlustab üles kerkinud skandaali taga Venemaa eriteenistust FSBd.

«Mõni päev tagasi öeldi Ühtse Venemaa kongressil, et kõik need Venemaa ettevõtjad, kes viivad oma kapitali Euroopa Liidu liikmesriikidesse välja, tuleb piltlikult öeldes maha lasta,» vahendab ERR uudised Nikolai Stelmachi intervjuud Vikerraadio saatele «Uudis+».

«Ja väga võimalik, et see uudise osa on Venemaa eriteenistuse või mõne muu organisatsiooni töö, mis on kahjuks võtnud eestvedajaks Eesti ajakirjanduse, kusjuures veel n-ö riigiajakirjanduse,» lisas Stelmach.

Stelmachi sõnul on elamisloa taotlemine, tehes Eestisse piisavalt suure investeeringu, igati seaduslik õigus.

«Kui see seadus riigile, avalikkusele või mõnele ajakirjanikule ei meeldi, tuleb nõnda öelda ja seadus üle vaadata,» leiab Tallinna linnavolikogu liige.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles