Raudne: eesmärk on tõestada oma ausat nime ja väärikust

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Raudne
Indrek Raudne Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liidu liige ning täna riigikogust lahkumisest teada andnud Indrek Raudne ütles, et tegi otsuse iseseisvalt ja sooviga keskenduda oma väärikuse kaitsmisele.

«Puhas isiklik otsus. Täna päeval tegin avalduse valmis,» ütles ta Postimees.ee’le. «Ainuke võimalus erakonda säästa ja riigikogus pole võimalik oma volitusi ajutiselt peatada.»

Raudne lisas, et ta jätkab erakonna liikmena ja kavatseb nüüd hakata võitlema levitavate pooltõdede vastu.

Raudne oli veendunud, et esmaspäeval kogunev Isamaa ja Res Publica Liidu juhatus kuulab ta ära ja saab aru, et midagi pole tehtud valesti.

«Usun, et erakond võtab hinnangu ja seda mitte 20-minutilise saate, vaid minu ja minu kaaslase selgitusi kuulates,» sõnas ta. «Eeldan, et minu tegevus on nendegi arvates parimate seaduste ja normidega kooskõlas.»

Võimalusesse, et IRL annab tauniva hinnangu, Raudne ei usu. Seetõttu ei soovinud ta isegi hakata oletama, kas seepeale peaks erakonnast lahkuma.

«Olen erakonna patrioot ja arvan, et minu erakond suudab terad sõkaldest eraldada, kui inimene on kõik õigesti teinud ja teda saadab ainult kuulujuttude rivi,» nentis ta.

Raudse selgituste kohaselt soovib ta rohkem aega panustada enda tegevuse selgitamiseks ja tuua selgelt esile, et mis on kuritarvitamine ja mis reaalsed elamisload.

«Usun, et seda on lihtsam, kergem ja arusaadavam teha, kui ma pole suures poliitikas,» lisas ta. «Eesmärk on tõestada oma ausat nime ja väärikust.»

Raudne ei soovinud veel spekuleerida, kas ta naaseb tulevikus suurde poliitikasse ja kandideerib näiteks riigikokku.

«Pole vahet, mis rollis ma jätkan, kavatsen jääda ühiskondlikult aktiivseks inimeseks ja ettevõtjaks ning hakata kaasa lööma organisatsioonides, mis tegelevad välisinvestorite õiguste kaitsega, sest on näha, kui kiiresti jõutakse absurdsete järeldusteni,» sõnas ta.

«Kahetsusväärne on, et ei anta endale aru, et kui tahame, et meil oleks aktiivne majandustegevus ja palju partnereid ning äri õitseks, siis peame olema avatud ja toetama seda, et Eestisse investeeringuid tehtaks,» lisas ta.

Indrek Raudne teatas õhtul kell 17.43 e-kirjas saadetud avalduses, et lahkub riigikogu liikme ametist.  Raudne lisas, et tema erakonnal pole mingit pistmist tema ettevõtete majandustegevusega. 

«Laimu ja väärinformatsiooni ümberlükkamine võtab paratamatult oma aja ning oma erakonna IRL patrioodina tahan säästa oma erakonda,» väitis ta pressiteates.

Tema sõnul astub ta kõrvale, et erakond saaks liikuda edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles