Vaher: ma ei hoia oma toolist kinni

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar ja Ken-Marti Vaher.
Mart Laar ja Ken-Marti Vaher. Foto: Toomas Huik

Siseminister Ken-Marti Vaher, kelle koduerakonda IRLi ja töövaldkonda siseministeeriumis räsib elamislubade skandaal, kinnitas, et ei hoia oma ametikohast kinni.

«Ma pole poliitilise vastutuse osas olnud arg inimene, ma ei hoia kinni oma toolist, aga hoian kinni oma põhimõtetest ning ma kuulan loomulikult oma erakonda,» rääkis Vaher ETV saates «Kahekõne».

«Sain alles «Pealtnägija» intervjuust minuga teada, et Nikolai Stelmach ja Indrek Raudne tegelevad selle äriga,» kinnitas Vaher, kelle hinnangul selline ettevõtlusroll ei sobi tipp-poliitikule.

«Näen Indrek Raudse ettevõtluse ja valitud poliitilise ametikoha vahel, millele ta märtsis 2011 ei tõmmanud vahele selget piiri, probleemi, mille ta nüüd tagasiastumisega riigikogust lahendas,» ütles Vaher.

Ta kordas, et selgitusi tekkinud skandaalis peavad andma eelkõige Stelmach ja Vaher, nagu nad on seda tema hinnangul juba teinud.

«IRL pole olnud seotud selle ettevõtlusega, millega on olnud seotud kaks persooni avalikes ametites, millest nad on praeguseks taandunud,» kordas siseminister.

«Erakonna sees on arvamuste paljusus, on kriitika, mida öeldakse välja ning eriarvamused, mis on kantud siirast murest, on üks asi, aga eriarvamused, mis on kantud kellegi ambitsioonidest, on teine asi,» kirjeldas Vaher IRLis viimasel nädalal toimunud sündmusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles