Raudne ja Stelmach said kahtlustuse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Stelmach ja Indrek Raudne.
Nikolai Stelmach ja Indrek Raudne. Foto: Illustratsioon: Alari Paluots

Riigikogust lahkunud Indrek Raudne ja Tallinna linnavolinik Nikolai Stelmach said kahtlustuse mõjuvõimuga kauplemises.

Eelmisel neljapäeval alustas riigiprokuratuur kriminaalmenetlust, mida viib läbi kaitsepolitseiamet, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin. Sellega seoses on Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach saanud kahtlustuse.

«Kriminaalmenetluse huvides ei saa me praegu rohkem informatsiooni anda,» sõnas Merzin.

Uurimise alustamise ajendiks oli Eesti Ekspressi artikkel «Ärimees: «Maksin Raudsele ja Stelmachile üle 600 000 krooni». Artikkel räägib, kuidas Raudne ja Stelmach organiseerisid turuhinnast (20 miljonit krooni) kolm korda odavamalt riigiettevõttele Tallinna Sadam kuuluvate aktsiate müüki ärimees Vladimir Kleinerile.

Riigiprokuratuuri teatel viitab artiklis olev informatsioon võimalikule kuriteole ning selle kontrollimiseks alustas riigiprokuratuur kriminaalmenetlust. Uurimist hakkab läbi viima kaitsepolitseiamet.

Karistusseadustiku järgi võib mõjuvõimuga kauplemises süüdimõistmise korral mõista karistuseks rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles