Politsei uurib Arakase rünnakut fotograafi vastu

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk enne rünnet: kohe, kui see pilt tehtud sai, lõi Imre Arakas fotograafi jalaga.
Hetk enne rünnet: kohe, kui see pilt tehtud sai, lõi Imre Arakas fotograafi jalaga. Foto: Heiki Rebane

Põhja prefektuur alustas täna kriminaalmenetlust, uurimaks uudisteagentuuri BNS fotograafi väidetavat löömist organiseeritud kuritegevusega seostatud Imre Arakase poolt.

Uurimist alustati kehalise väärkohtlemise asjus. Karistusseadustik näeb sellise teo eest kuni kolmeaastase vangistuse.

Uudisteagentuuri BNS fotograaf Heiki Rebane langes Imre Arakase rünnaku ohvriks esmaspäeva hommikul, kui fotograaf soovis kohtuotsuse teatavakstegemisele minevast Arakasest Harju maakohtu välistrepil pilti teha.

Arakas oli kohtu alla antud süüdistatuna valeütluste andmisele kihutamises ja kohus mõistis talle esmaspäeval tingimisi karistuse. Rünnaku ohvriks langenud fotograafi väitel üritas Arakas kohtusse sisenedes teda ootamatult jalaga lüüa, kuid piltnik sai kaitseks käe ette.

Et kehaline väärkohtlemine toimus vahetult enne Arakase kohtulikku süüdimõistmist, ei mõjuta intsident tema karistust. Väidetava rünnaku hetkel oli Arakas seaduse silmis puhas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles