Aeg: kaitsepolitseinik sai altkäemaksuks sadu tuhandeid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Aeg
Raivo Aeg Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aegi sõnul selgub kriminaalmenetluse käigus, kui palju kaitsepolitseis töötanud Indrek Põder altkäemaksu sai, kuid jutt käib märkimisväärsest summast.

Kuku raadio hommikusaates esinenud Kapo juht ei välistanud ka seda, et jutt käib sadadest tuhandetest eurodest.

Kuigi avalikkus kuulis politseis puhkenud altkäemaksu skandaalist eile, on Aegi sõnul tegelikkuses kriminaalmenetlus ja sellele eelnenud informatsioonihange kestnud oluliselt pikemat aega. Tegemist on mitmete kuudega.

Aeg kordas juba varem öeldut, et antud kriminaalasja alustamine ei ole mitte kuidagi ajendatud elamislubade temaatikast. Tema sõnul on see on puhtalt ajaline kokkulangevus.

Esmaspäeval pidasid kaitsepolitseiameti töötajad kuriteos kahtlustatavana kinni kaitsepolitseis spetsialisti ametikohal töötanud Indrek Põderi, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises, samas kriminaalasjas on esitatud kahtlustus ka politsei sisekontrolli büroo juhile Meelis Tanielile.

Aegi sõnul ei olnud Põderi klientideks ametnikud, vaid väljaspool ametkondi n-ö tavalised inimesed, kes olid tegevad erinevates eluvaldkondades ja kes olid ühel või teisel juhul sattunud pahuksisse kas mingi seadusega või mingi järelevalvemenetluse objektiks.

Aeg märkis, et Põder ja Taniel on praegu ainukesed, kes on politseis kahtlustuse saanud.

Antud juhtumi lahendamist peab Aeg väga oluliseks saavutuseks, kuna korrumpeerunud kuritegelike isikute, kes töötavad jälitusametites või julgeolekuasutustes, paljastamine on mitu korda raskem kui kuskil mujal, kuna nemad ju teavad üksikasjalikult oma ametkondade võimekust ja nüansse, kuidas ühel või teisel moel tegeletakse, missugune on taktika jne.

Põderit kahtlustatakse kapo teatel altkäemaksu võtmises oma ametipositsiooni ja ametialaselt juurdepääsetavate andmete ebaseadusliku ärakasutamise eest eesmärgiga mõjutada politsei- ja piirivalveameti ametnike otsuseid süüteo- ja järelevalvemenetlustes.

Samas kriminaalasjas kahtlustatakse ka teisipäeval lahkumisavalduse esitanud politsei- ja piirivalveameti (PPA) sisekontrolli büroo juhti Meelis Tanieli kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises. Samuti kahtlustatakse mitut isikut altkäemaksu andmises.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles