Selts: lemmikloomad tuleks ilutulestiku ajaks turvalisse kohta viia

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer.
Koer. Foto: Priit Simson

Paljud loomad ei ole harjunud ootamatu müra ja valgusega, satuvad aastavahetusega kaasneva ilutulestiku ajal paanikasse ning võivad end vigastada või põgeneda omanike järelevalve alt, hoiatab Eesti Loomakaitse Selts.

Seltsi juht Evelyn Valtin ütles ERR Uudistele, et aastavahetuseks peaksid omanikud toimetama lemmikloomad, sealhulgas ketis peetavad koerad, turvalisse kohta, kuhu ootamatut müra on vähem kosta ning kus paanikasse sattunud loom ei saa end vigastada ega pääse omaniku järelevalve alt välja.

«Loom tunneb end turvalisemalt, kui inimene ilutulestiku toimumise ajal tema juurde jääb, vajadusel võiks konsulteerida eelnevalt ka loomaarstiga, kui on teada, et loom müra ajal paanikasse satub,» ütles Valtin.

Loomakaitse seltsi aastatepikkune kogemus näitab, et varjupaigad täituvad kodunt ära jooksnud koertega aasta algul tavapärasest rohkem, juhul, kui loomal puudub mikrokiip, on loomaomanikul soovitatav oma koera ja kassi kaelarihmale kinnitada kontaktandmed, et ära jooksnud neljajalgset sõpra oleks kiiresti võimalik omanikuga kokku viia.

«Kui loom jääb siiski aastavahetusega kadunuks, tuleks tema otsingutega alustada viivitamatult ning võtta seejuures ühendust ka lähima loomade varjupaigaga ja ka kohaliku omavalitsusega,» rõhutas Valtin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles