Štokenbergs ootab Riiga Toomväljakule 20 000 protestijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia.
Riia. Foto: ITAR-TASS/ Scanpix

Läti erakonna Ühiskond Teisele Poliitikale liider Aigars Štokenbergs loodab, et teisipäeval Riia Toomväljakul toimuvale meeleavaldusele seimi laialisaatmise toetuseks koguneb kuni 20 000 inimest.


Štokenbergs ütles ajakiranikele, et peab võimalikuks kuni 20 000 inimese osalemist, võttes arvesse partnerorganisatsioonide teateid ja viimastel päevadel saabunud vastukajasid.

Need, kes isiklikult Toomväljakule minna ei saa, saavad toimuvat alates 17.45st jälgida Läti raadio 1. programmi otsesaate vahendusel.

Läti politseinike ametiühingu esimees Agris Suna kinnitas, et korrakaitsjad on teisipäevase meeleavalduse turvamiseks valmis.

Suna osutas, et tuhatkond politseinikku kavatseb üritusel protestijatena kaasa lüüa, ent on vajadusel valmis täitma ka teenistuskohustusi. Praegustel andmetel turvab üritust 30 politseinikku.

Üle 20 ühiskondliku organisatsiooni ja mitu opositsioonierakonda kavatsevad teisipäeval Toomväljakul korraldada protestiaktsiooni, millel nõutakse seimi laialisaatmist. Meeleavaldus leiab aset kella 17.30-19.30.

Korraldajad hoiatavad, et kui president Valdis Zatlers kuu aja jooksul pärast meeleavaldust ei algata seimi laialisaatmist, siis korraldatakse kogu riigis veelgi ulatuslikum protest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles